Πρόβλημα στο Δήμο Στροβόλου;

Στείλτε μας απλά ένα μήνυμα στο strovolos.greens@gmail.com και εμείς θα το προωθήσουμε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και θα σας ενημερώνουμε ανάλογα

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Πρώτος ο Στρόβολος στην κατανάλωση ηλεκτρισμού


Γιατί άραγε ο Στρόβολος να κατέχει αυτό το αρνητικό ρεκόρ;

Β
άσει στοιχείων της ΑΗΚ για το 2007, στην επαρχία Λευκωσίας ο Δήμος Στροβόλου έχει καταναλώσει τον περισσότερο ηλεκτρισμό για οδικό φωτισμό με 4.310 MWh. Στην επαρχία Λεμεσού, πρώτος σε κατανάλωση ήταν ο Δήμος Λεμεσού - 3.540 MWh, στην επαρχία Λάρνακας ο Δήμος Λάρνακας - 3.503 MWh, στην επαρχία Αμμοχώστου ο Δήμος Παραλιμνίου - 2.226 MWh και στην επαρχία Πάφου ο Δήμος Πάφου - 2.604 MWh.

Ευρωπαϊκός κανονισμός
Ένα μεγάλο μέρος των μέτρων για τη μείωση των ρύπων είναι και η πιο αποδοτική χρήση ενέργειας. Μέσα από αυτή την προσπάθεια, η ΕΕ έχει εκδώσει σχετικό κανονισμό που αναφέρεται σε μια σειρά από μέτρα για μείωση της σπατάλης ενέργειας. Τα προϊόντα που υπόκεινται στον ευρωπαϊκό κανονισμό προορίζονται να χρησιμοποιούνται κυρίως για σκοπούς γενικού φωτισμού, δηλαδή για την παροχή τεχνητού φωτός ως υποκατάστατου του φυσικού. Όσον αφορά τον οδικό φωτισμό, οι λαμπτήρες που υπόκεινται στις πρόνοιες του ευρωπαϊκού κανονισμού είναι οι λαμπτήρες φθορισμού. Σύμφωνα με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, η ΕΕ δεν υποχρεώνει τα κράτη μέλη να κάνουν αλλαγές στους υφιστάμενους λαμπτήρες, ωστόσο κάθε φορά που θα αχρηστεύεται μια λάμπα θα πρέπει να αντικαθίσταται με τους προβλεπόμενους λαμπτήρες φθορισμού. Στον κανονισμό της ΕΕ αναφέρεται ρητά πως οι πρόνοιες πρέπει να εφαρμοστούν, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση των κινδύνων για το περιβάλλον. Κατ΄ αρχήν αρμόδια για να αποφασίζει ως προς το είδος των λαμπτήρων που χρησιμοποιούνται για οδικό φωτισμό είναι η ΑΗΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: