Πρόβλημα στο Δήμο Στροβόλου;

Στείλτε μας απλά ένα μήνυμα στο strovolos.greens@gmail.com και εμείς θα το προωθήσουμε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και θα σας ενημερώνουμε ανάλογα

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η αστικοποίηση χρειάζεται προσοχή


Συμμετοχή του Δήμου Στροβόλου στο πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων και το υπουργείο Υγείας καλεί τον κάθε Κύπριο πολίτη και όλα τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς, να μεριμνήσουν ώστε να αναπτύξουν δράσεις στον τομέα τους, οι οποίες θα ελαττώσουν τις επιπτώσεις της αστικοποίησης στην υγεία των πολιτών. Με την ευκαιρία της 7ης Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, το υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με σύνθημα «Αστικοποίηση και Υγεία», επικεντρώνεται στην προαγωγή της αστικής υγείας και σημειώνει ότι σήμερα «περισσότερο από το 50% του πληθυσμού του πλανήτη, ζει στις πόλεις και το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «η Κύπρος παρουσιάζει και αυτή έντονα το φαινόμενο της αστικοποίησης και για το σκοπό αυτό το υπουργείο Υγείας εφαρμόζει σειρά προγραμμάτων δημόσιας υγείας, τα οποία έχουν σαν στόχο την προαγωγή της υγείας των κατοίκων των πόλεων». Συγκεκριμένα, εφαρμόζει, μεταξύ άλλων, «πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών και εμβολιασμού των ενηλίκων με σκοπό την προστασία του πληθυσμού από τα λοιμώδη νοσήματα, ανάπτυξη δικτύου επιδημιολογικής επιτήρησης και ελέγχου των λοιμωδών νοσημάτων και εφαρμογή, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, του Προγράμματος για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σχολείων Προαγωγής της Υγείας που έχει σαν στόχο τη βελτίωση του τρόπου ζωής των μαθητών».

Επίσης, «η Κύπρος μετέχει στο μακροχρόνιο Αστικό Σχέδιο Υγείας και Ανάπτυξης Πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο έχει σαν στόχο τη βελτίωση της υγείας και ευημερίας των κατοίκων που διαμένουν και εργάζονται στις πόλεις». Στο πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις μετέχουν πέντε Δήμοι της Κύπρου: της Πάφου, του Στροβόλου, της Πόλεως Χρυσοχούς, της Λακατάμιας και των Λατσιών.
Το πρόγραμμα βοηθά τις διάφορες πόλεις να θέσουν την πρόθεση τους για δημιουργία βελτιωμένων συνθηκών διαβίωσης, ως ένα πρωταρχικό σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: