Πρόβλημα στο Δήμο Στροβόλου;

Στείλτε μας απλά ένα μήνυμα στο strovolos.greens@gmail.com και εμείς θα το προωθήσουμε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και θα σας ενημερώνουμε ανάλογα

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Λίφτινγκ στα πάρκα


Σε διαδικασία αναβάθμισης όλων των πάρκων εντός των δημοτικών του ορίων βρίσκεται ο δήμος Στροβόλου, έτσι ώστε οι χώροι αυτοί να συμβαδίζουν με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τα πρότυπα ασφάλειας.

Ο δήμος διαθέτει 183 χώρους πρασίνου, εκ των οποίων οι 77 είναι πάρκα και οι 54 οργανωμένα πάρκα, δηλαδή διαθέτουν παιδική χαρά και άλλη σχετική υποδομή.
Ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2009 περιελάμβανε γύρω στις 170.000 ευρώ μόνο για τον εξοπλισμό και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην αναβάθμιση των πάρκων. Εκτός από αυτά άλλες 120.000 ευρώ θα δαπανηθούν μόνο για τα ημερομίσθια των συνεργείων που ανέλαβαν την αναβάθμιση.
Σε διαδικασία αναβάθμισης βρίσκονται δυο πάρκα, ένα παρά την οδό Μίνωος και ένα παρά τη λεωφόρο Αριστοφάνους, τα οποία αναμένεται να δοθούν σε χρήση μέσα Νοεμβρίου.
Όπως ανέφερε στον "Π", ο αντιδήμαρχος Στροβόλου, Σταύρος Γερολατσίτης, μέχρι σήμερα ο δήμος έχει αναβαθμίσει συνολικά 41 από τα 54 πάρκα του. Μέχρι το τέλος του 2009 θα έχουν ολοκληρωθεί άλλα τρία και με την έναρξη του 2010 θα αναβαθμιστούν και τα τελευταία 10 οργανωμένα πάρκα που διαθέτει ο δήμος. Όπως εξήγησε, το κόστος αναβάθμισης κάθε πάρκου αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν, τις ζημιές που υπάρχουν σε αυτό, τα προβλήματα που ίσως να αντιμετωπίσουν τα συνεργεία αλλά και την έκτασή τους. Όλα τα χρήματα προέρχονται αποκλειστικά από τα ταμεία του δήμου.

Εκτέλεση των εργασιών

Ο προϊστάμενος του τμήματος πάρκων και κήπων Λούκας Λουκαΐδης μας είπε πως η δουλειά που γίνεται σε κάθε πάρκο είναι αρκετά μεγάλη: αλλαγή περίφραξης, τοποθέτηση κάγκελων και πινακίδων για τα ωράρια λειτουργίας του κάθε πάρκου. Όλα τα υφιστάμενα παιχνίδια αφαιρούνται και τοποθετούνται καινούργια ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Παράλληλα, τοποθετούνται συνθετικά δάπεδα τα οποία αποτρέπουν τυχόν κτυπήματα από πτώση παιδιού στο έδαφος. Τέλος, γίνεται και αναβάθμιση στο πράσινο αλλά και τοπιοτέχνηση των πάρκων. Ερωτηθείς εάν στα πάρκα παρατηρούνται σοβαρές ζημιές από νυχτοβάτες, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε πως υπάρχουν μεν ζημιές αλλά όχι τόσο μεγάλες. Διευκρίνισε πως ζημιές παρατηρούνται συνήθως κατά τις καλοκαιρινές περιόδους όπου τα σχολεία είναι κλειστά και νεαροί μένουν στα πάρκα μέχρι αργά το βράδυ.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ(ΠΟΛΙΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: