Πρόβλημα στο Δήμο Στροβόλου;

Στείλτε μας απλά ένα μήνυμα στο strovolos.greens@gmail.com και εμείς θα το προωθήσουμε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και θα σας ενημερώνουμε ανάλογα

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

3η Ετήσια Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων

Με τη στήριξη του Δήμου Στροβόλου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων εκθέσεων του, ο Σύνδεσμος Κάκτων και άλλων Παχυφύτων Κύπρου διοργανώνει την "3η Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων" την Κυριακή 9 Μαΐου 2010. Η έκθεση θα γίνει και φέτος στον εκθεσιακό χώρο Σπηλιών του πάρκου Ακροπόλεως, και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10:00π.μ. μέχρι και τις 7:00μ.μ. Την εκδήλωση θα εγκαινιάσει ο επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου στις 11:30π.μ. Στηρίζουν ο δήμος Στροβόλου και το υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Όπως και πέρσι, ο χορηγός της εκδήλωσης είναι τα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ HOME GROW - ΣΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ.


Για ακόμη μια φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα, καθώς και φυτά κατάλληλα για καλλιέργεια στους κυπριακούς κήπους. Στη διάρκεια των τριών χρόνων που λειτουργεί ο Σύνδεσμος, τα μέλη του δεν έχουν μόνο πολλαπλασιαστεί - είναι σήμερα γύρω στα 160 μέλη - αλλά έχουν εμπλουτίσει τις συλλογές τους. Αυτό βέβαια θα αντανακλάται στην ποσότητα και ποιότητα των εκθεμάτων. Λόγω της μεγάλης ζήτησης κατά τη διάρκεια της περσινής έκθεσης, έτσι και φέτος στο χώρο της εκδήλωσης θα πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Επίσης θα εισαχθούν από το εξωτερικό σπάνια είδη φυτών αποκλειστικά για την Έκθεση και θα υπάρχουν προς πώληση μοσχεύματα φυτών και μεγάλη ποικιλία σχετικών βιβλίων.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης φέτος θα δίνονται πληροφορίες και θα πωλούνται φυτά του πανέμορφου ενδημικού μας παχύφυτου Euphorbia veneris, που είναι ξηρανθεκτικό και κατάλληλο για τους κυπριακούς κήπους.

Τα μέλη του Συνδέσμου μπορούν να διαγωνιστούν με φυτά από την προσωπική τους συλλογή σε δύο κατηγορίες:
(α) Κάκτοι και
(β) Άλλα Παχύφυτα, με 10 υποκατηγορίες στην κάθε κατηγορία.

Όλα τα φυτά που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα εκτεθούν για επίδειξη στο κοινό. Ο κριτής του διαγωνισμού μας φέτος θα είναι ο κ. Rene Zahra , πεπειραμένος κριτής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων της Μάλτας που ιδρύθηκε το 1951. Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες στο 99 614686, ηλεκτρονική διεύθυνση ealoneft@spidernet.com.cy.

Δεν υπάρχουν σχόλια: