Πρόβλημα στο Δήμο Στροβόλου;

Στείλτε μας απλά ένα μήνυμα στο strovolos.greens@gmail.com και εμείς θα το προωθήσουμε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και θα σας ενημερώνουμε ανάλογα

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Λύματα τρέχουν στην Τσερίου

Οι βροχές σταμάτησαν, τα νερολύματα όμως ακόμα ταλαιπωρούν τους περίοικους

Το πρόβλημα θα πάψει να υφίσταται με την ανακατασκευή της λεωφόρου Τσερίου, οι εργασίες της οποίας έπρεπε να αρχίσουν πριν από έξι περίπου χρόνια

Λύματα ρέουν εδώ και μια εβδομάδα σε τμήμα της λεωφόρου Τσερίου, στο Στρόβολο, πλησίον του καταστήματος Πισσαρίδης.

Το «τυφλό» σύστημα οχετών ομβρίων υδάτων έχει πλημμυρήσει, με τη βοήθεια και των τελευταίων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει ο δρόμος. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, διαμαρτυρήθηκαν για έντονη δυσοσμία και εξέφρασαν φόβους τόσο για τη δική τους υγεία όσο και των παιδιών τους, τονίζοντας πως το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό. Κατάγγειλαν επίσης το δήμο Στροβόλου για αδιαφορία στην αντιμετώπιση της κατάστασης. «Το πρόβλημα θα λυθεί τελείως με την ανακατασκευή της λεωφόρου Τσερίου» απαντά ο δήμαρχος Στροβόλου, Σάββας Ηλιοφώτου.

Να γίνει η Τσερίου
Σε δηλώσεις του ο κ. Ηλιοφώτου ανέφερε πως η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει δυο προβλήματα. Το ένα, είπε, είναι το αποχετευτικό και το άλλο η έξι χρόνων καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανακατασκευή της λεωφόρου Τσερίου. Όπως είπε, τα νερά τα οποία ρέουν από τον αγωγό είναι νερά της βροχής.

Μαζί τους, σημείωσε, έρχονται και λύματα από τους οχετούς των γειτονικών σπιτιών που ξεχειλίζουν. Όπως εξήγησε, με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού τα λύματα θα εξαφανιστούν και θα λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας. Για την ολική επίλυση του προβλήματος, σημείωσε, θα πρέπει να ανακατασκευαστεί η λεωφόρος Τσερίου, ο τυφλός αυτός αγωγός να ενωθεί με ένα μεγάλο κεντρικό αγωγό, ο οποίος θα μεταφέρει τα νερά της βροχής στον ποταμό.

«Δεν είναι δικό μας»
Ο αναπληρωτής διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας Σάκη Σέππο, ανέφερε πως ο αγωγός δεν ανήκει στο ΣΑΛ. Σύμφωνα με τον κ. Σέππο, το πρόβλημα οφείλεται σε τυφλό οχετό ομβρίων υδάτων ο οποίος έχει ξεχειλίσει και ευθύνη για τη διόρθωση του έχει ο οικείος δήμος, δηλαδή ο δήμος Στροβόλου. Σύμφωνα με τον κ. Σέππο, το αποχετευτικό σύστημα στην περιοχή πρόκειται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου. Έπειτα από μια μικρή περίοδο δοκιμαστικής εφαρμογής του από το ΣΑΛ θα δοθεί για χρήση στους δημότες Στροβόλου στα μέσα Ιουλίου.

(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - ΠΟΛΙΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: