Πρόβλημα στο Δήμο Στροβόλου;

Στείλτε μας απλά ένα μήνυμα στο strovolos.greens@gmail.com και εμείς θα το προωθήσουμε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και θα σας ενημερώνουμε ανάλογα

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Καλλωπίζεται και ο παλιός Στρόβολος

Την ανάπλαση του Παλαιού Πυρήνα Στροβόλου προγραμματίζει ο δήμος Στροβόλου σε συνεργασία με το τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Στόχος η προστασία, η ανάδειξη και ο εμπλουτισμός των οικοδομών και των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής, η προστασία και ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, η διατήρηση της ποιότητας ζωής και επιπέδου εξυπηρέτησης των οικιστικών γειτονιών και η οργάνωση της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας.

Αφού προηγήθηκε η ετοιμασία σχεδίων χρήσης γης, η επισκόπηση χώρων στάθμευσης, η αξιολόγηση παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, η ανάλυση της τυπολογίας των οικοδομών και των δημοσίων χώρων στην υπό μελέτη περιοχή, καθώς και κοινωνιολογική έρευνα από ειδική ομάδα επιστημόνων, ζητήθηκε από τους ανάδοχους μελετητές, I .C. P. Σύμβουλοι Προγραμματισμού Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, το υπό εκπόνηση σχέδιο. Οι μελετητές υπέβαλαν ήδη στο δήμο την έκθεση Προμελέτης, ενδιάμεση Έκθεση, έκθεση Έργων Προτεραιότητας, χάρτη Προτεινομένων Ζωνών και προκαταρκτική τελική μελέτη.

Το σχέδιο
Το υπό εκπόνηση σχέδιο των συμβούλων θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη διασφάλιση της ζωτικότητας και της βιωσιμότητας του Παλαιού Πυρήνα, την αναβίωση της περιοχής - με σεβασμό και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς- την ποιοτική αναβάθμιση του χώρου και τη βελτίωση των ανέσεων ζωής και εργασίας. Παράλληλα, θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προσέλευση νέου μόνιμου πληθυσμού, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης οχημάτων με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη του Παλαιού Πυρήνα και την εφαρμογή μέτρων κυκλοφοριακής διαχείρισης. Τέλος, θα περιλαμβάνει τρόπους για την αποτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας, τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων και την εφαρμογή μέτρων κυκλοφοριακής διαχείρισης.

Οι εργασίες
Στην έκθεση Έργων Προτεραιότητας περιλαμβάνεται η ανάπλαση χώρου του παλαιού δημαρχείου, η ανάπλαση περιοχής εκκλησίας Αγίου Γεωργίου και εκκλησίας Παναγίας Χρυσελεούσης μαζί με τον άξονα της οδού Παναγίας Χρυσελεούσης και εκκλησίας Αγίας Μαρίνας. Τέλος, περιλαμβάνονται πεζοδρομοποιήσεις.

Κάπου σκάλωσε
Σύμφωνα με το δήμαρχο Στροβόλου, Σάββα Ηλιοφώτου, το δημοτικό συμβούλιο, στην προσπάθεια του να εκφράσει την έντονη βούληση του για προώθηση των έργων προτεραιότητας, έχει ήδη συμπεριλάβει στον Προϋπολογισμό Αναπτύξεως για το τρέχον έτος ποσό περίπου 146.501,93 ευρώ, το οποίο αφορά τα έξοδα προκήρυξης αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ετοιμασία των αναγκαίων αρχιτεκτονικών σχεδίων, για τις εργασίες που αναφέρονται πιο πάνω. Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος ανέφερε πως το έργο έχει παραμείνει στάσιμο και η προκήρυξη προσφορών όπως επίσης και η έναρξη των εργασιών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - ΠΟΛΙΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: