Πρόβλημα στο Δήμο Στροβόλου;

Στείλτε μας απλά ένα μήνυμα στο strovolos.greens@gmail.com και εμείς θα το προωθήσουμε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και θα σας ενημερώνουμε ανάλογα

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Η "ΠΑΡΑΝΟΜΗ" ΣΚΟΝΗ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ 2

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες στην περιοχή δίπλα από την οικία του Γάλλου πρέσβη, κάτοικοι του Συνοικισμού Στρόβολος 2. Οι πρόσφυγες, υποστηρίζουν ότι η χρήση της συγκεκριμένης γης -που είναι κρατική- από ιδιωτική εταιρεία, για την διενέργεια χωματουργικών εργασιών είναι παράνομη και ζητούν άμεση παρέμβαση των αρμοδίων, για να σταματήσουν οι εργασίες που έχουν ως αποτέλεσμα οχληρία και δική τους ταλαιπωρία.

Οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως της δυτικής πλευράς του συνοικισμού που γειτνιάζει με το συγκεκριμένο τεμάχιο γης, έχουν επανειλημμένα εκφράσει παράπονα και διαμαρτυρίες, τόσο προς τις τοπικές αρχές όσο και προς την αστυνομία, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Όπως καταγγέλλει ο Άθως Αγαπητός του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών που ήταν παρών στη χθεσινή εκδήλωση, η διενέργεια των εργασιών αυτών δίπλα από τα σπίτια και τα υποστατικά της περιοχής, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. «Πέραν από τις τεράστιες ποσότητες σκόνης που συσσωρεύονται στα σπίτια τους, οι κάτοικοι και κυρίως ηλικιωμένα άτομα, αντιμετωπίζουν και αναπνευστικά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά. Το Κίνημα, θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να αφήνεται μια ιδιωτική εταιρεία να επεμβαίνει σε κρατική γη και να προκαλεί τόσα προβλήματα στους πολίτες. Όπως υποστηρίζει, οι χωματουργικές εργασίες προκαλούν τεράστια οχληρία και ως εκ τούτου, θα έπρεπε να γίνονται εκτός κατοικημένης περιοχής ή να λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα μείωσης της οχληρίας, όπως η τοποθέτηση προστατευτικού δικτύου, οι χρήση καταβρεχτήρων νερού κ.ά. Οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές ζητούν όπως στο συγκεκριμένο τεμάχιο γης δημιουργηθεί χώρος πρασίνου «για να εξυπηρετεί σωστά και ωφέλημα τους κατοίκους της περιοχής και όχι να αποτελεί πρόσφορο έδαφος για διάφορες εταιρείες». Τι λέει όμως το δημαρχείο Στροβόλου, για όλα αυτά; Όπως ανέφερε χθες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ο εκπρόσωπος των οικολόγων, ο δήμαρχος έχει ήδη οδηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια, όμως η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα, γι αυτό και δεν ανεμένεται άμεση επίλυση του προβλήματος μέσω αυτής της οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: