Πρόβλημα στο Δήμο Στροβόλου;

Στείλτε μας απλά ένα μήνυμα στο strovolos.greens@gmail.com και εμείς θα το προωθήσουμε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και θα σας ενημερώνουμε ανάλογα

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Εκτός Στροβόλου οι λαμπρατζιές;

Κάθε χρόνο τονίζουμε ότι οι λαμπρατζιές, που δεν έχουν καμιά σχέση με τη διατήρηση του εθίμου, εξελίσσονται σε οργιώδη πάρτι, με σούβλες, κροτίδες, μπύρες και κατανάλωση όλων των ειδών οινοπνευματωδών ποτών και άλλων ουσιών μέχρι τις πρωινές ώρες.

Πρόκειται δηλαδή για ένα αλλόκοτο και παράκαιρο πασχαλινό ρεβεγιόν, που καμία σχέση έχει με ότι θεωρείται – καλώς ή κακώς – πασχαλινό έθιμο.Ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργούν τα περιστατικά εκκοπής δέντρων πολλά από τα οποία είναι και προστατευόμενα. Με μεγάλη μας λύπη και αγανάκτηση ενημερωνόμαστε καθημερινά ότι βάνδαλοι ξεριζώνουν αιωνόβια δέντρα ή αποκόβουν ανεξέλεγκτα δασικά δέντρα ή ελιές και χαρουπιές από γεωργική γη για να καούν στη πασχαλινή λαμπρατζιά.
Οι λαμπρατζιές έγιναν δημόσιος κίνδυνος. Άνθρωποι απειλούνται, αλληλοκατηγορούνται, τραυματίζονται...
Η απόφαση τοπυ Δήμου Στροβόλου να απαγορεύσει τις λαμπρατζιές στην επικράτεια του Δήμου είναι ένδειξη ότι έχουμε το πολιτικό θάρρος, όποτε το αποφασίουμε. Έστω και σε αυτό το μικρό θέμα πήραμε μια σωστή απόφαση. Απόφαση που δεν θα αρέσει, αλλά θα είναι η σωστή. ΝΑΙ!!! Να καταργήσουμε τις λαμπρατζιές. Διαφορετικά, θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Το έθιμο μπορεί να επανέλθει. Τα δέντρα που κόπηκαν, οι περιουσίες που καταστράφηκαν και ακόμα περισσότερο οι άνθρωποι που θα πεθάνουν, δεν επανέρχονται. Σκεφτείτε το. Ας κάψουμε φέτος το έθιμο. Στην πυρά η λαμπρατζιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: