Πρόβλημα στο Δήμο Στροβόλου;

Στείλτε μας απλά ένα μήνυμα στο strovolos.greens@gmail.com και εμείς θα το προωθήσουμε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και θα σας ενημερώνουμε ανάλογα

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Αφόρητη κατάσταση σε πολυκατοικίες επί της λεωφ. Αθαλάσσας

Σε λίμνη από λύματα μετατράπηκαν οι χώροι στάθμευσης του συγκροτήματος πολυκατοικιών ΒΑΜΙΚΟ. Σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών.
"Θα καταγγελθούν" προειδοποιεί ο Ηλιοφώτου

Κλειστά παράθυρα και πόρτες, δυσοσμία και λίμνες από βοθρολύματα, είναι η εικόνα που αντικρίζει όποιος κάνει μια βόλτα στον εσωτερικό χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος πολυκατοικιών ΒΑΜΙΚΟ, στην Ακρόπολη.Το πρόβλημα σύμφωνα με τους κατοίκους, εστιάζεται στην υπερχείλιση των οχετών του συγκροτήματος. Η κακή κατάσταση των οχετών, η ανεπάρκειά του αλλά και η μη σύνδεσή τους με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα, έχουν ως αποτέλεσμα την υπερχείλισή τους και τη μετατροπή του χώρου στάθμευσης σε πισίνα από λύματα. Το πρόβλημα, υποστηρίζουν οι ένοικοι, είναι χρόνιο. Τις τελευταίες δέκα μέρες όμως, η κατάσταση έγινε αφόρητη. Τα λύματα πήραν τους δρόμους και μέσω των οχετών όμβριων υδάτων καταλήγουν στον ποταμό που περνά μέσα από το πάρκο της Ακρόπολης, όπου εκατοντάδες παιδιά παίζουν καθημερινά.Και κάτω από ντιπόζιταΤα λύματα έχουν λιμνάσει και κάτω από τα ντεπόζιτα πόσιμου νερού των ενοίκων, κάτι που αυξάνει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Επιπλέον, ένοικοι που σταθμεύουν στο χώρο αναπόφευκτα πατούν στα βρόμικα νερά, με συνέπεια να μεταφέρουν μικρόβια στο εσωτερικό των πολυκατοικιών και των διαμερισμάτων τους.«Θα καταγγελθούν»Όπως ανέφερε στον «Π» ο δήμαρχος Στροβόλου Σάββας Ηλιοφώτου, το πρόβλημα με τα λύματα της οδού Κουσουλίδη ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τους ενοίκους αλλά και το δήμο. Πρόσθεσε πως ο δήμος με πολλή προσπάθεια κατάφερε να πείσει το Συμβούλιο Αποχετεύσεως για να γίνει υποδομή σύνδεσης των οχετών με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα. «Τώρα περιμένουν έγκριση για σύνδεση του αποχετευτικού με τις πολυκατοικίες», είπε. Αναφορικά με το θέμα της υπερχείλισης των οχετών, ο δήμαρχος ανέφερε πως σε περίπτωση που τα λύματα μπαίνουν και στον ποταμό Σαραντάσπηλιο, τότε θα καταγγελθούν. «Δεν γίνεται να υπερχειλίζουν οι οχετοί και να μην καθαρίζονται. Εδώ τίθεται θέμα υγείας των πολιτών, αύριο κιόλας θα στείλω τις υγειονομικές υπηρεσίες να ελέγξουν και αν δεν είναι καθαρά θα καταγγελθούν», τόνισε. Σύνδεση εντός ημερώνΣύμφωνα με το διαχειριστή της μιας εκ των δύο πολυκατοικιών που έχουν το σοβαρότερο πρόβλημα, ο λόγος της υπερχείλισης είναι γιατί οι οχετοί δεν έχουν την δυνατότητα να απορροφήσουν τον μεγάλο όγκο λυμάτων που προέρχονται από τα πολλά διαμερίσματα των ενοίκων. Πρόσθεσε πως έρχεται βυτιοφόρο και καθαρίζει, όμως την επόμενη μέρα υπερχειλίζουν και πάλι. Εδώ και δέκα μέρες, μας ανέφερε, δεν έχουν καλέσει βυτιοφόρο γιατί εντός της βδομάδας θα μισθώσουν ιδιώτη για να ολοκληρώσει τη σύνδεση με το αποχετευτικό.
(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - ΠΟΛΙΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: