Πρόβλημα στο Δήμο Στροβόλου;

Στείλτε μας απλά ένα μήνυμα στο strovolos.greens@gmail.com και εμείς θα το προωθήσουμε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και θα σας ενημερώνουμε ανάλογα

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Ο διαφημιστικός σκουπιδότοπος επεκτείνεται


Με ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και λύπη παρακολουθούμε την επέκταση του διαφημιστικού σκουπιδότοπου στην περιοχή του Δήμου Στροβόλου.

Δυστυχώς, κάποια κενά στη νομοθεσία (αποτέλεσμα της απόφασης των κομμάτων να μην εγκρίνουν τις προτάσεις μας, έδωσαν την ευκαιρία στο Δήμο Στροβόλου, χωρίς να παραβιάζει (τυπικά) το νόμο, να γεμίσει με διαφημιστικές πινακίδες συγκεκριμένες λεωφόρους (π.χ. Λεωφ. Χατζηιωσήφ, Λεωφ. Κυπριανού, Λεωφ. Αρχαγγέλου κ.λ.π).

Οι «νόμιμες» διαφημιστικές πινακίδες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σ΄ αυτές τις περιοχές με αποτέλεσμα το κακόγουστο αυτό φαινόμενο να προκαλεί αντιδράσεις από πολίτες και διερχόμενους οδηγούς.

Όμως ο Δήμος Στροβόλου κωφεύει στις αντιδράσεις. Φαίνεται ότι αξιολογεί τις εισπράξεις από τις πινακίδες σαν πιο σημαντική αξία, από την καλαισθησία της πόλης μας. Λυπούμαστε για τη στάση του Δήμου Στροβόλου που οδηγεί σε αισθητική υποβάθμιση το αστικό περιβάλλον του μεγαλύτερου δήμου της χώρας μας.

Ευθύνη βέβαια γι΄ αυτό δεν φέρει μόνο ο Δήμος αλλά και η Βουλή. Οι κανονισμοί της Πολεοδομίας για τον αισθητικό έλεγχο (και έλεγχο του περιεχόμενου) των διαφημιστικών πινακίδων εκκρεμούν εδώ και δυόμισι χρόνια, χωρίς λόγο και αιτία ενώπιον της Βουλής. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών παρά τα επανελειμμένα διαβήματα δεν προχωρεί στη συζήτηση και ψήφισή τους.

Δυστυχώς, η Πολιτεία (Κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Βουλή) φαίνεται ότι συνεχίζει το βαθύ της ύπνο, αφήνοντας τις πινακίδες να ξεφυτρώνουν σαν τα δηλητηριώδη μανιτάρια και κάποιοι κερδοσκοπούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: