Πρόβλημα στο Δήμο Στροβόλου;

Στείλτε μας απλά ένα μήνυμα στο strovolos.greens@gmail.com και εμείς θα το προωθήσουμε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και θα σας ενημερώνουμε ανάλογα

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Πεζοδρόμιο "παγίδα" στη Λεωφόρο Στροβόλου

Στη Λεωφόρο Στροβόλου, περίπου 50 μέτρα από το εργοστάσιο της Πέψι Κόλα, κοντά στην ταβέρνα Ρεμπέτικη Γωνιά.
Η Λεωφόρος είναι ευθεία, όμως στο εικονιζόμενο σημείο έχει προστεθεί επιπλέον "πεζοδρόμιο", κατά τρόπον που το οδόστρωμα στενεύει και αντιθέτως πλαταίνει το πεζοδρόμιο και εισέρχεται εντός του οδοστρώματος.

Το σημείο αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Στις 23 Φεβρουαρίου 2008 πέριξ των 10.00 μμ, στο εν λόγω σημείο σημειώθηκε ατύχημα, σε 2 (!!) διαδοχικά αυτοκίνητα). Και τα δύο αυτοκίνητα χτύπησαν τον μπροστινό αριστερό τροχό τους στο σημείο που το πεζοδρόμιο μπαίνει ως επέκταση μέσα στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να σπάσουν και οι δύο τα ελαστικά τους, ευτυχώς χωρίς χειρότερες εξελίξεις.
Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για τα πρώτα 2 οχήματα που χτυπούν εκεί: μία συγκεκριμένη "πλάκα" της λίνιας είχε ήδη ξεκολλήσει, προφανώς από τα πολλά χτυπήματα.

Ρωτούμε ευθέως τον Δήμο Στροβόλου: Γιατί ακριβώς έχουν γίνει αυτές οι προσθήκες-επεκτάσεις εις πλάτος των πεζοδρομίων, τι εξυπηρετούν πέραν από το να προκαλούν ατυχήματα, με ποια λογική έχουν γίνει, και εάν δεν υπάρχει απαραίτητος λόγος ύπαρξής τους, θα προωθηθεί η κατεδάφισή τους;

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Συσσωρεύση κι άλλων αυτοκινήτων στο Στρόβολο

Στην Ακρόπολη μεταφέρεται το Υπ. Εργασίας

Πόσο ακόμα θα φορτωθεί ο Στρόβολος από δημόσια κτίρια, υπουργεία, νοσοκομεία, επιχειρήσεις, πολυκαταστήματα κτλ., κτλ.;
Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, εκτός του αστικού κέντρου κτίζει τα νέα του γραφεία το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διευθέτηση με την οποία διαφωνεί ο Δήμος Λευκωσίας και το ΕΤΕΚ αφού αυτή προσκρούει στις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, σύμφωνα με τις οποίες, οι κεντρικές υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης πρέπει να χωροθετούνται στο Αστικό Κέντρο της πρωτεύουσας. Τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας θα κατασκευαστούν στην περιοχή του Μακάρειου Νοσοκομείου στο χώρο όπου σήμερα στεγάζεται το κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων (έναντι του Μακάρειου). Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, στα νέα γραφεία θα μεταφερθούν περίπου 600 άτομα αυξάνοντας την τροχαία κίνηση της περιοχής. Στη Μελέτη Κυκλοφοριακών επιπτώσεων που εκπονήθηκε επισημαίνονται και τα εξής: «Με τη λειτουργία των νέων γραφείων και τη μετακίνηση 437 υπαλλήλων και πρόβλεψη για επιπλέον 170 (σε πέντε χρόνια) οι αυξήσεις των διακινήσεων είναι σημαντικές και δεν θεωρούνται αποδεκτές βάσει των σημερινών κυκλοφοριακών δεδομένων της περιοχής». Σημειώνεται, ότι σχετικά πρόσφατα, η Αστυνομία επεσήμανε πως η περιοχή είναι ήδη βεβαρημένη από οχήματα και τυχόν επέκταση του Ογκολογικού Κέντρου (το οποίο επίσης βρίσκεται στην περιοχή) θα επιδεινώσει την κατάσταση. Η έκταση στην οποία θα κτιστούν τα γραφεία υπολογίζεται σε 32.130 τετραγωνικά μέτρα και τα κτίρια θα καλύπτουν16.500 τ.μ. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο εμβαδού 7.150τ.μ. Εκτός από ιδιωτικά οχήματα τους, οι υπάλληλοι του υπουργείου θα μπορούν να «εξυπηρετούνται» και από ένα λεωφορείο το οποίο εκτελεί τη γραμμή Πλατεία Σολωμού-Συνοικισμός Στρόβολος 2. Τα σοβαρά προβλήματα που εκτιμάται ότι θα προκύψουν, οδήγησαν τους αρμοδίους να κάνουν σκέψεις για κατασκευή μικρότερου κτιρίου στο οποίο θα μεταφερθούν 110 υπάλληλοι (διοίκηση και λειτουργοί). Στελέχη του ΕΤΕΚ διερωτώνται κατά πόσον εξετάστηκε το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι όροφοι του υφιστάμενου κτιρίου του υπουργείου Εργασίας στην οδό Λόρδου Βύρωνος . Παράλληλα, θεωρούν ότι θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανταλλαγής της γης της κυβέρνησης (στην περιοχή του Μακάρειου) με ιδιωτική γη εντός του αστικού κέντρου. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, η ανάγκη μεταστέγασης από το υφιστάμενο κτίριο στο οποίο το υπουργείο στεγάστηκε το 1964, προέκυψε από το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες, ενώ προβλήματα χωρητικότητας παρουσιάζονται και στην τοποθέτηση του συστήματος των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του υπουργείου.
Έλεος πια. Πόση τροχαία συμφόρηση και πόσο καυσαέριο θα πρέπει να ανεχθούν οι Στροβολιώτες μέχρι που να αποφασίσουν κάποιοι (ο Δήμος Στροβόλου μας ακούει;) να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο χάος.